Het aantal openstaande vacatures in de bouw blijft met 16.500 jobs aan de hoge kant.
Volledig scherm
Het aantal openstaande vacatures in de bouw blijft met 16.500 jobs aan de hoge kant. © ThinkStock

Bouwsector blijft optimistisch, maar kampt met veel openstaande vacatures

binnenlandDe stemming van de aannemers in de bouwsector blijft optimistisch, met nog steeds meer bouwbedrijven die een stijging van hun activiteit verwachten (10,7 procent) dan bedrijven die een daling verwachten (8,7 procent). Wel blijft het aantal openstaande vacatures in de bouw met 16.500 jobs aan de hoge kant. Dat blijkt uit de recentste bouwbarometer van de Confederatie Bouw.

5 reacties

  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Wie wil er nog voor een habbekrats in weer en wind en voor een laag loon keihard werken. De mooie tijden van overuren en beetje zwart geld zijn helemaal weg. En net daarom om die leegtes in te vullen haalt de regering vluchtelingen en asielzoekers naar hier. En zo kunnen die uitgebuit worden door de aannemers. Regering haalt deze mensen niet naar hier uit medeleven maar uit winstbejag voor de multinationals en grote bedrijven.
  • censor

    5 jaar geleden
    Voor wie graag met lego speelt is dit een gedroomde job....
  • van roy jozef

    5 jaar geleden
    de meeste jongeren gaan heus geen 12 u meer van huis en voor een habbekrats in regen en wind gaan staan. ten tweede weten ze nu wat hen een loopbaan aan pensioen gaat opbrengen in den bouw. vroeger wist ge niks tot ge uw pensioensimulatie na 45 jaar in uw bus kreeg. die kunnen veel meer verdienen in de toekomstige digitale sector en een veel hoger pensioen dan die 1300 euro habbekrats per maand in den bouw. die zijn niet zot hé.
  • Bart

    5 jaar geleden
    De oplossing: loonmatiging, langer werken, inleveren, flexibeler werken, de jongeren gaan in rij staan!
  • mieke vermeulen

    5 jaar geleden
    Spijtig genoeg worden veel overheidsgebouwen door buitenlandse firma s gebouwd zonder rekening te houden met eigen Belgische bouwbedrijven .