Voor passagiers en personeel van de De Lijn is inmiddels een oplossing gevonden, voor de transmigranten aan Brussel-Noord nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor passagiers en personeel van de De Lijn is inmiddels een oplossing gevonden, voor de transmigranten aan Brussel-Noord nog niet. © Marc Baert

Bussen verdwijnen uit Brussel-Noord, maar waar naartoe met de transmigranten?

De bussen stoppen voortaan niet meer in de kelders van Brussel-Noord. Maar wat met de migranten voor wie de buschauffeurs vluchten? De situatie in het Noordstation is de dikste knoop in het bestuurlijke kluwen dat België heet. Is een compromis à la belge dan de enige oplossing? 

79 reacties

  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Dat die mensen daar zitten is onze eigen schuld. Die willen daar immers niet zijn.Die willen weg, maar mogen niet . Wij beletten hen om naar daar te gaan waar ze heen willen.Dit is dus het gevolg van onze eigen daden.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Misschien Orban hier een tijdje aan het hoofd zetten, die weet er wel raad mee.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    vertrekken ze zijn illigaal hier geen visa geen inreis vergunning niets dus buiten ik mag ook nergens binnen zonder visa in africa wij moeten minimum 50 dollar permaand betalen en krijgen van niemand steun dus hou op met gepamper opakken in boeven karreke en afvoeren einde citaat
  • jan cosemans

    5 jaar geleden
    Deze mensen zijn op zoek naar een beter leven (lees: menselijk). De Europese lidstaten zouden naar een oplossing moeten zoeken om deze landen weer leefbaar te maken in plaats van een oplossing te zoeken voor de migrantenstroom!
  • jos robben

    5 jaar geleden
    waar moeten ze naar toe ?? Terug naar vanwaar ze gekomen zijn, zonder pardon, we hadden en hebben hier geen pelsluizen en parasieten nodig.