De Britse premier Theresa May vond nog altijd geen akkoord over de brexit.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May vond nog altijd geen akkoord over de brexit. © REUTERS

Geen tijd meer om brexit nog te regelen: Britten op 23 mei naar de stembus voor Europese verkiezingen

De Britten zullen op 23 mei verkiezingen organiseren voor het Europees parlement. Dat heeft de Britse regering nu officieel beslist. Er is geen tijd meer om een eventueel brexitakkoord voor die datum rond te krijgen, aldus minister David Lidington. 

18 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Als we gunstige handelsakkoorden willen sluiten kan dat best via de EU. Als we willen dat multinationals en internationale ondernemingen een rechtvaardige belastingen betalen kan dat alleen via de EU. Als we willen dat er een eenzijdig en goed klimaatplan komt kan dat alleen via de EU. Jammer dat vele (domme) kiezers dat niet inzien en gewoon stemmen om dwars te liggen.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Farage zal een grandioze overwinning boeken maar voor de rest is EU en zijn zakkenvullers erin gelukt de mensen dom houden
  • Paul Jansen

    5 jaar geleden
    Bizar, houdt dat mens nu niet op, als May verstandig is gaat ze op pensioen voor dat het debacle in gelijk welke richting begint. Met politiek is niets op te lossen. Het volk kon éénmaal stemmen en nu niet meer, bij een scheiding wordt er zo vaak van mening veranderd, en nadien wordt alles weer opgelost met een goed potje seks. Dat hoort May toch te weten.
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    Griekenland is helemaal niet gered beste Juncker.Die komen zonder schuldoverneming door andere landen er nooit meer bovenop.Dat wil zeggen dat ook de gewone mensen in andere landen weer opdraaien voor slecht beleid van de politici.U bent fier dat Griekenland nog in de euro zit.Wel, voor de gewone grieken was de invoering van de euro aldaar ook een katastrofe.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Brexit komt er. Als dat voorbij en beslist is, zullen de commentaren hier zich nadien kunnen afreageren op minstens 26 (25?) andere landen. Leuk clubje, hoor, dat jaren nodig heeft om te beslissen over winter- of zomeruur.