De foto die lijkt op een beeld van een heldere sterrennacht, bestaat uit maar liefst 265.000 verschillende sterrenstelsels.
Volledig scherm
De foto die lijkt op een beeld van een heldere sterrennacht, bestaat uit maar liefst 265.000 verschillende sterrenstelsels. © NASA/ESA

265.000 sterrenstelsels op één foto of “geschiedenis van het universum in één beeld”

Astronomen hebben met de Hubble-ruimtetelescoop een nieuwe foto samengesteld van het universum, een familiefoto zeg maar want er staan in totaal 265.000 volledige sterrenstelsels, tot 500 miljoen jaar na de oerknal, op afgebeeld.

5 reacties

  • jean dekeyser

    5 jaar geleden
    Het heelal is zo groot en oneindig, zover als onze telescopen momenteel kunnen waarnemen. Ik vind Astronomie een bijzondere interessante wetenschap. Niemand in de Astronomie zal beweren om met dergelijke onderzoeken de wereld te redden, dat moeten we met zijn allen doen. Over de natuur is de mensheid nog geen meester, en maar goed ook.
  • Luc Cuypers

    5 jaar geleden
    Ik tel er maar 250.000 !
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    Alex Jij kan er misschien het nut niet van inzien, maar dat betekent niet dat dit er niet is. Astronomie blijft de toekomst. Als je de term al niet weet, is het misschien niet aan jou om er kritiek over te gzven. Je kent er dan bitter weinig van.
  • Johan Gouhie

    5 jaar geleden
    Waar kunnen we de originele foto vinden? En kunnen we dan meer details zien?
  • Alex Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    We zijn er vet mee... Men zou beter met al die "universum"-wetenschap eerst onze eigen planneet redden.