Amerikaans minister Mike Pompeo.
Volledig scherm
Amerikaans minister Mike Pompeo. © AFP

Amerikaans buitenlandminister: “Smeltende ijskappen bieden nieuwe mogelijkheden voor handel”

BuitenlandVolgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kan het smelten van het ijs aan de Noordpool ook iets goeds zijn en “economische opportuniteiten” creëren. Dat heeft hij gezegd op een regeringstop in Finland. Opmerkelijk, want de wetenschap waarschuwt al lang voor de catastrofale gevolgen die de opwarming van de Aarde en het smelten van het poolijs kunnen hebben.

36 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Kirsten Hershe,uw hardnekkige ontkenningsdrang terzijde,het is de vraag of de mens zich aan deze onnatuurlijk snelle klimaatverandering gaat kunnen aanpassen.Intussen is duidelijk hoe dit zich nu al manifesteerde,klimaatvluchtelingen uit o.a Syrie (droogte 2011) en daaruit volgende onrusten,klimaatvluchtelingen in Indie enz..enkel nu nog ijskoude regio's halen (tijdelijk) 'voordeel' uit opwarming.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Wat is het nu, wel klimaatsverandering, geen klimaatsverandering (dixit president IQ 156), of alleen klimaatsverandering als het je goed uitkomt, hypocriet?
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Dan moet hij er wel de overstroming van zowat alle Amerikaanse grootsteden langs beide oceanen erbij pakken.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Broeva, Haro! De Amerikanen tonen nog maar eens hun ondernemingszin om de natuur te verknoeien. Ik herinner me nog de olieramp in de golf van Mexico. Laten we de ganse oceaan vervuilen.
  • Timmie Smet

    5 jaar geleden
    Hij heeft natuurlijk lak aan het milieu, want economie is alles.