Minister van Justitie Koen Geens in VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens in VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Hoe kan het dat een veroordeelde verkrachter vrij rondloopt en kan moorden? Minister Geens reageert

Hoe kan het dat een veroordeelde verkrachter vrij rondloopt en kan moorden? VTM NIEUWS vroeg het aan bevoegd justitieminister Koen Geens (CD&V). “Ik kan me niet politiek verantwoordelijk voelen voor een beslissing van een rechter”, zegt Geens over het feit dat de verdachte van de moord op Julie Van Espen (23) op vrije voeten rondliep. 

283 reacties

  • haeck cindy

    5 jaar geleden
    Moehmena Rahous, wààr staat dat justitie onder niemands verantwoordelijkheid valt ??? Waar ? Geens mag zich gewoon weg niet moeien in rechtszaken en beslissingen van rechters.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Dus Justitie valt niet onder iemands' verantwoordelijkheid ? Migratie ook niet ? Gezondheid ? Sociale zekerheid ? Pensioen ? Leger ? Hallo ?? Iemand verantwoordelijk daar ???
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Opstappen u bent politiek verantwoordelijk Geens.
  • H. Anckaert

    5 jaar geleden
    Opeens wist hij van die zaak dat doe begin volgende maand ging voorkomen, tiens dit zijn vijgen na Pasen voor Julie!! U trekt aan de touwtjes Geens, ewel maak ze maar wat korter!!
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Sluit nu eens definitief alle achterpoortjes!!! Maar ja de advocatuur, die nog rotter is dan rot, doet niet liever dan processen uitstellen om hun eigen zakken dubbel en dik te spekken.