Zuhal Demir verzette zich vorig jaar fel tegen de opening van een islamschool in Genk.
Volledig scherm
Zuhal Demir verzette zich vorig jaar fel tegen de opening van een islamschool in Genk. © Photo News

Inspectie onderzoekt erkenning voor islamschool in Genk

Er is een officiële aanvraag ingediend voor de oprichting van een islamschool in Genk. Volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits onderzoekt de onderwijsinspectie of de school voldoet aan een reeks erkenningscriteria, zoals het gebruik van Nederlands als onderwijstaal, het naleven van de Grondwet en het respecteren van de gelijkheid van vrouwen en mannen. Uiterlijk tegen eind augustus moet de overheid oordelen of de school een voorlopige erkenning krijgt. Zuhal Demir roept Koen Geens en Pieter De Crem op om de organisatie achter de islamschool te onderzoeken.

14 reacties

  • Barbara Deschacht

    5 jaar geleden
    NVA wil vrije schoolkeuze... maar enkel scholen die zij goedkeuren... veel vrij is er dan niet aan.
  • hendrik vandaele

    5 jaar geleden
    yahya kasmi , neemt u het ons kwalijk dat wij sceptisch staan tegenover de Islam ? De drama's "in naam van" namelijk . Hiërarchische structuur is ook niet haar sterkste kan en in ontelbare strekkingen zelden gespeend van politieke indoctrinatie , vindt een kat haar jongen niet terug. Enige democratische controle is hier dus op zijn plaats vooral in de wetenschap dat de school zou gefinancierd worden vanuit Turkije niet onmiddellijk een land waar vrijdenken gepromoot wordt .
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Als men zich houdt aan die strenge voorwaarden en de organisatie die de aanvraag doet heeft geen radicale of criminele banden dan zie ik geen bezwaar. Sommige Vlaams nationalisten dromen toch ook van een eigen eliteschool waar men de Belgische identiteit ondergeschikt maakt aan de Vlaamse.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Als ze aan de voorwaarden voldoen kan niemand dit tegenhouden. In de Joodse scholen word onderricht gegeven in het Hebreeuws dan moet men deze scholen sluiten want ze voldoen dan niet aan de normen.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Stop een keer met warm en koud tegelijk te blazen. Het inrichten van het onderwijs komt de staat toe en niemand anders. Dat er andere koepels zijn kan toegelaten worden maar die moeten werken onder het absolute toezicht van de staat. Schaf tegelijk ook de leerplicht af en vervang die door een schoolplicht die moet voldaan worden in een erkende school en niet thuis of bij een half softe vereniging.