Voor heel wat trajecten kan u de CO2-uitstoot berekenen, en die verschilt sterk van maatschappij tot maatschappij.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor heel wat trajecten kan u de CO2-uitstoot berekenen, en die verschilt sterk van maatschappij tot maatschappij. © Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Elke inspanning voor het klimaat is voor niets als u blijft vliegen

HLN zocht samen met VTM Nieuws uit hoe u, zonder uw leven om te gooien of uw bankrekening te plunderen, het klimaat kan redden. We blijven zo dicht mogelijk bij het dagelijkse leven van de Vlaming, zodat u uw steentje kan bijdragen om de klimaatopwarming binnen de perken te houden. Vandaag een onderwerp dat niet kon uitblijven: vliegreizen. Het slechte nieuws is dat de impact ervan op het klimaat niet meteen zal dalen. Het goede nieuws is dat u toch iets kan doen, zelfs zonder dat het u geld kost.

56 reacties

  • Kristel Baeten

    5 jaar geleden
    Maak vliegen dan duurder. Veel duurder. Dat komt het plaatselijke toerisme ook ten goede. Dan zullen weer meer mensen vakantie nemen in eigen land.
  • Jef Vangheluwe

    5 jaar geleden
    Hoelang zullen mensen dit blijven geloven, zich laten bedriegen... Aan het klimaat kan men niets doen...akkoord, die uitlaat van vliegtuigen is niet goed voor het milieu, maar dan moet men alles, auto's, schepen,vliegtuigen en alles die 'verbruikt' verbieden...ook de industrie...men kan terug zelf z'n aardappeltjes verbouwen, want 'vlees' kweken en eten is ook zo goed niet... Alles draait om nutteloze kosten te maken op de rug van de burgers... nodeloze producten trachten aan de man te brengen.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Maar de maandelijkse nutteloze verhuis naar Strasbourg daar hoor Je niets van. Bovendien kost het de eu minder
  • Guido Verbist

    5 jaar geleden
    Stel je voor Belgie laat alles aan de grond en de rest blijft vliegen.Onzin en zal een sociaal bloedbad veroorzaken binnen al die maatschappijen.Zo'n handelingen moet werelvlak gebeuren of het heeft geen zin.Maak je dus geen illusies.
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Nogmaals, niet de verantwoordelijkheid bij de burgers leggen. De overheid is verantwoordelijk voor klimaat en natuur. Mij kan het absoluut niks schelen. Integendeel door al die klimaatheisa heb ik maar een 2.0 hybrid gekocht i.p.v. een 1.8, de verwarming hoger gezet op het werk met de ruit open, kraantjes laten openstaan op het werk en zoveel mogelijk verspillen.