De nieuwe rijtuigen moeten de NMBS toelaten het aanbod, het reizigerscomfort en de stiptheid te verbeteren.
Volledig scherm
De nieuwe rijtuigen moeten de NMBS toelaten het aanbod, het reizigerscomfort en de stiptheid te verbeteren. © Photo News

Nieuwe NMBS-rijtuigen komen met vertraging

De levering van de eerste gloednieuwe M7-rijtuigen voor de NMBS van het consortium Bombardier-Alstom heeft een vertraging van minstens een jaar. Dat bericht Le Soir vandaag. De bestelling van de 445 rijtuigen dateert van december 2015.

9 reacties

  • bob jansens

    5 jaar geleden
    aan Johan Billiet, waarom, bij de huidige generatie van dubbeldeksrijtuigen zijn er zo'n rijtuigen, maar de mensen met een fiets kruipen steeds in de gewone rijtuigen.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    En als de voertuigen geleverd en in dienst zijn zullen ze de eerste maanden (hopelijk niet jaren) kinderziektes hebben met nog meer vertragingen tot gevolg. Ook zullen ze veel duurder zijn in onderhoud dan oorspronkelijk gedacht. Is er de laatste 10 jaar al een grote of middelgrote levering van wat dan ook aan de overheid of overheidsbedrijf zonder dat er jaren vertraging of zonder grote problemen achteraf geweest?
  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    En de treinen zullen als ze geleverd zijn ook dagelijks met vertraging rijden.
  • karel vandamme

    5 jaar geleden
    de vertraging zit al ingebouwd van bij de productie....
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Nog maar eens een voorbeeld van de ongelofelijke efficiëntie van de privé-sector, maar het zal wel weer de NMBS zijn die al het ongenoegen over zich heen krijgt.