© AP

NBA-sterren Russell Westbrook en Paul George geopereerd

NBA-club Oklahoma City heeft laten weten dat haar sterspelers Russell Westbrook en Paul George beiden een operatie hebben ondergaan. Westbrook werd geopereerd aan de ligamenten van de linkerhand, George aan beide schouders. De ingrepen verliepen goed.

Westbrook profiteerde van de gelegenheid om ook een kijkoperatie te laten doen aan de rechterknie. De MVP van de NBA in het seizoen 2016-2017 zou zo’n drie weken inactiviteit in acht nemen.

In het geval van George werd een scheur in een pees van de rechterschouder hersteld. Aan de linkerkant werd het losgekomen bindweefsel opnieuw aangehecht. Hoe lang hij aan de kant staat, is onbekend.

Westbrook en George waren essentiële pionnen in het team van Oklahoma, dat zijn seizoen beëindigd zag worden in de eerste ronde van de play-offs. Westbrook kwam tot een gemiddelde van 22,9 punten, 11,1 rebounds en 10,7 assists. Voor het derde seizoen op rij zat hij in alle drie de categorieën in dubbele cijfers. George kwam uit op een gemiddelde van 28 punten, 8,2 rebounds en 4,1 assists.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer