Direct naar artikelinhoud
Moord Julie Van Espen

Julie verweerde zich, maar tegen Steve Bakelmans maakte ze geen kans

Julie verweerde zich, maar tegen Steve Bakelmans maakte ze geen kans
Beeld Facebook

Steve Bakelmans heeft aan de onderzoeksrechter bekend dat hij zaterdagavond aan het Albertkanaal op een willekeurig slachtoffer zat te wachten. Julie Van Espen (23) kwam toevallig voorbij. Hij trok haar van de fiets en probeerde haar te verkrachten, maar Julie verweerde zich. Maar ze was kansloos tegen de sterkere Bakelmans.

Bakelmans gaf toe dat hij Julie wilde verkrachten, maar ze zou zich te hevig hebben verweerd. Daarop sloeg hij haar tot ze niet meer bewoog. Aan de speurders vertelde Bakelmans dat hij de jonge vrouw daarna achterliet in de berm en wegging. Hij nam wel haar fietsmandje met haar spullen mee en wandelde naar het trainingscentrum van de Antwerp Giants. Daar werd hij gefilmd. In één van de vuilnisbakken van het complex dumpte hij de reispas van zijn slachtoffer. Omdat haar fietsmandje niet in die vuilnisbak paste, nam hij het weer mee en verstopte dat in de steeg.

Pas uren later, toen het al donker was, keerde hij terug naar de steeg en trok hij het stoffelijke overschot van Julie tot aan het Albertkanaal. Hij duwde het lichaam in het water en gooide de fiets en haar gsm achterna. Enkele kledingstukken werden zondag in het gras teruggevonden.

Gisteren vertelde een tante van de moordenaar ook dat hij al langer met "wilde fantasieën" in zijn hoofd rondliep. "Een vriendin van Steve belde mij twee maanden geleden ongerust op. Hij fantaseerde over wilde avonturen met meisjes en vrouwen. 'Zoiets als met Ann en Eefje', vertelde zij. Meer wilde ze aan de telefoon niet vertellen. Ze wou mij onder vier ogen spreken, maar dat gesprek is er nooit gekomen.”