De Genkse ex-schepen Ali Çaglar (CD&V).
Volledig scherm
De Genkse ex-schepen Ali Çaglar (CD&V). © Karolien Coenen

Genkse ex-schepen krijgt 6.000 euro per maand tijdens lopend corruptieproces

De Genkse ex-schepen Ali Çaglar (CD&V) krijgt sinds begin 2019 een uittredingsvergoeding van minstens 6.000 euro bruto per maand ondanks een lopend corruptieproces, zo schrijven de Mediahuis-kranten. Çaglar werd vorig jaar veroordeeld voor corruptie, maar ging in beroep. Burgemeester Wim Dries (CD&V) blijft op de vlakte en stelt dat "het stadsbestuur de Vlaamse regelgeving toepast".

32 reacties

  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Dat noemt men dan politieke zelfbediening .
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Waarom gaan ze in de politiek denk je. Onze burgemeesters en schepenen zijn overbetaald maar ja, ze mochten zelf het bedrag invullen. Ze eten iedere dag taart en zijn vadsig geworden of vind je het normaal dat een burgemeester van een gemeente met minder dan 10.000 inwoners een wedde van 55.000 per jaar krijgt met veel extra's en in veel gevallen nog een zetel in de Vlaamse koffiekamer. Fusies verplichten, besparen verdorie, stop die zelfverrijking.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Mogen we ook nog weten hoeveel betaalde mandaten hij nog heeft? We weten al lang dat de intercommunales er niet zijn voor de belastingsbetaler maar voor de melkers. mvg.
  • eddy buttiens

    5 jaar geleden
    CD&V,, dit betreft een partijlid, hoe wil je dit rechtzetten,, maar wel geloofwaardig voor 26/5?????
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Het komt van belachelijk naar schandalig in dit land.En dan beweren dat er een put is van 8 miljard.Het geld word door sommigen door deuren en vensters gegooid.Als werkman zou ge zelfs niet kunnen stempelen in dit geval.Waar gaan we naartoe.