Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Mag je binnenkort geen ballonnen meer oplaten? “Het draagvlak is er”

"Het moet haalbaar zijn om het moedwillig oplaten van ballonnen te verbieden. Het draagvlak is er.” Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Koen Van Den Heuvel (CD&V) in antwoord op een schriftelijke vraag van Elke Wouters (N-VA). OVAM legt volgens de minister momenteel de laatste hand aan een modelpolitiereglement waarin de mogelijkheid voorzien is dat gemeenten een dergelijk verbod kunnen uitvaardigen.

35 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Eindelijk. Hoeveel koordjes met restjes ballon je soms tussen ander aangespoeld afval terug vindt op strand is waanzinnig. Je moet je dan niet afvragen waar de andere resten van de ballon gebleven is.
  • Jurgen Devries

    5 jaar geleden
    Liam ,aarom zijn dat onze waarden ballonnen oplaten? Die massale ballonoplatingen zijn toch compleet achterhaald! Dat is hetzelfde als je plastic op de grond gooien. Jammer dat sommige mensen dat niet willen inzien
  • johan vermeire

    5 jaar geleden
    Dat moest al lang verboden zijn, en niet enkel door de plastiek. Het is verspilling van kostbare Helium.
  • Bert Van Elst

    5 jaar geleden
    die vliegtuigen in de lucht zijn veel vervuilender
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Onze meest elementaire, zelfs banale, vormen van Burgerlijke Vrijheden, worden schijf per schijf geamputeerd met de politiek-correcte verbodszaag en het EU-Potverteerders Circus gooit er nog een schep bovenop. Kinderplezier lijkt wel vooral geviseerd ; geen levende paardjesmolens meer op de foor, verbod op dieren in het circus,geen dolfijnen acrobatie meer, drastische beperking van vuurwerk en nu zelfs verbod op ballonnen !