De Siamese katten zullen niet te zien zijn in de nieuwe film.
Volledig scherm
De Siamese katten zullen niet te zien zijn in de nieuwe film. © Disney

Disney schrapt liedje uit ‘Lady En De Vagebond’ wegens racisme

FilmDe Siamese katten die hun bekende ‘The Siamese Cat Song’ zongen in ‘Lady And The Tramp’, bij ons beter bekend als ‘Lady En De Vagebond’, zullen niet meer voorkomen in de live action-remake van de film waaraan Disney momenteel werkt. 

13 reacties

  • Nady Gauty

    5 jaar geleden
    Culturen inbrengen is 1 iets, stereotypes is iets anders. Wat er 50j als normaal gezien werd, merkt de mens nu dat het onrespectvol is. Niet vergeten dat 100j geleden de blanke gemeenschap normaal vond dat Afrikanen slaven waren = onmenselijk, we zijn er ook van afgestapt. Blank zijn wil niet zeggen dat we de leiders van de wereld zijn, en na zoveel jaren ieder ander "ras" te kleineren willen die nu respect, en Terecht!
  • Natasha Baele

    5 jaar geleden
    In welke tijd leven we eigenlijk. Heel de wereld is kapot. We mogen niets meer. Kom als we zo al beginnen van een klassieker van Disney die oorspronkelijk gemaakt is door Walt Disney die culturen in zijn films wou brengen, gaan afbreken wegens 'ongepast' en 'racistisch' dan zijn we helemaal verkeerd bezig.
  • Anthony Vandooren

    5 jaar geleden
    Compleet belachelijk en begint eigenlijk aantootgevend te worden dat niks meer kan of mag en alles o zo correct moet zijn. Dan vragen we ons nog af waarom de mens zo'n watje aan het worden is en bij alles begint te zagen dat het niet correct is. Arme triestige zielige wereld
  • Cindy Girona

    5 jaar geleden
    Pffffff echt belachelijk
  • Paul De cnodder

    5 jaar geleden
    Hoe zielig kan het gaan?