© hsb

Oud-leerling Slongs op affiche ‘200 Festival’ ter afsluiting van 200 jaar Stedelijk Onderwijs

Het stedelijk onderwijs sluit het feestjaar voor zijn tweehonderdste verjaardag af met een groot festival op 8 juni in Park Spoor Noord. Op het podium van ‘200 Festival’ staan onder meer oud-leerlingen Slongs Dievanongs en SLM. Het festival is gratis.

av

In het stedelijk onderwijs van Antwerpen volgen elke dag bijna 55.000 leerlingen en cursisten de lessen. Er werken 6.500 leerkrachten, ondersteunende medewerkers en beleidsmedewerkers in de 116 kleuter-, lagere en middelbare scholen, academies en centra voor volwassenenonderwijs, verspreid over 183 locaties in Antwerpen. Het stedelijk onderwijs bestaat al sinds 1819 en wordt dit jaar dus tweehonderd jaar.

Om dat te vieren, organiseert het stedelijk onderwijs op 8 juni een gratis festival in Park Spoor Noord. Op de affiche grote namen als SLM, Slongs – twee oud-leerlingen – en Raymond van het Groenewoud. Er zijn ook optredens van leerlingen van de Koninklijke Balletschool en de Academies, er vinden tentoonstellingen en workshops plaats van verschillende scholen en opleidingen, er is eten en drinken, kinderanimatie en een jobstand.

In een aparte tent kunt u luisteren naar sprekers die het hebben over het onderwijs van morgen. Aan die Tent Talks nemen onder meer oud-wielrenner Sven Nys, auteur Brenda Froyen, trendwatcher Tom Palmaerts en Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels deel. Sven Pichal (Radio2) praat de talks aan elkaar.

Het 200 Festival mikt op 10.000 bezoekers.

Praktisch: 200 Festival, zaterdag 8 juni, 11-20.30u, Park Spoor Noord, gratis toegang

200 Festival

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER