Eerste voorzitter Rob Hobin.
Volledig scherm
Eerste voorzitter Rob Hobin. © BELGA

Antwerps gerecht legt uit waarom verkrachtingszaak Steve Bakelmans al zo lang aansleept

Het hof van beroep in Antwerpen heeft op een persconferentie voor het eerst gereageerd op de zaak-Julie Van Espen (23). En hoe het komt dat de verkrachtingszaak van moordverdachte Steve Bakelmans al bijna twee jaar aansleept. Volgens eerste voorzitter Rob Hobin is dat in de eerste plaats te wijten aan een enorme onderbezetting.

396 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Aan Frank Van Driessche : wat is ondermand, wat is bezettingsgraad? Als ze bij justitie zich met onbenullige zaken bezighouden, als ze altijd herbeginnen met recidivisten, als ze liever urenlang in de gangen rondlopen of in de cantine, laat staan op ONZE kosten in dure restaurants rondhangen, of in ’t café op de hoek. Dat ze dààr eens mee beginnen orde op zaken te stellen, het personeelstekort zal rap gedaan zijn!…
  • princen yvon

    5 jaar geleden
    Waarom werkt men altijd met besparingen in de vorm van % verdeeld over alles en iedereen in belgië en niet met prioriteiten? Het lijkt mij bijvoorbeeld overduidelijk dat in België geen euro overheidsgeld moet uitgegeven worden aan de ondersteuning van bedrijfswagens, regionale luchthavens op een steenworp van Zaventem, ondersteuning van de industriële vleesproductie, enz. Durf keuzes maken en er is geld voor de juiste dingen.
  • Line B

    5 jaar geleden
    Dat die nog durven buitenkomen om er een uitleg bij te verzinnen..... Nalatigheid van overbetaalde onverschillige ambtenaren..... Het zou hun kind moeten overkomen, ze zouden een ander liedje zingen...... Het slachtoffer staat bij justitie altijd in de kou, en het wordt alleen maar erger!
  • jean Paul Leyman

    5 jaar geleden
    Als er een tekort aan rechters is ligt de fout bij minister Geens en niks anders !!!
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Zéér goedkope uitleg, de vraag is, staat hier wel de geknipte man aan de leiding. Indien het zo een gespecialiseerde job is moet /kan deze persoon ook in vraag worden gesteld. Volgens mijn bescheiden mening kon ELKE rechter met een beetje boerenverstand deze zaak in goede banen hebben geleid. Een grondige hervorming van het gerecht is nodig en wel zo snel als mogelijk. Maar aan wereldvreemde elitaire rechters kan niets helpen.