© BELGA

In politiecel met drugs betrapte dief krijgt vijf maanden gevangenis

Een 33-jarige Nederlander is door de correctionele rechtbank van Tongeren bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden en een boete van 8.000 euro. De man had drugs op zak terwijl hij in een wachtcel zat op het politiekantoor van Tongeren.

Op 25 april 2017 werd de man opgepakt omdat hij verschillende diefstallen had gepleegd in Tongeren. De man werd een nacht opgesloten in de wachtcel van het politiekantoor van de Tongerse politie in afwachting van zijn verschijning voor de onderzoeksrechter. Terwijl hij daar zat, plaatste hij zich strategisch in de cel zodat hij constant met zijn rug naar de agenten toe zat. Op een bepaald moment merkte een agent dat de man aan het friemelen was aan zijn riem. Toen de agenten hem het bevel gaven om zich om te draaien, reageerde hij niet.

Enkele agenten gingen de wachtcel in en begonnen de Nederlander te fouilleren. Op het lichaam van de man vonden de agenten zakjes met 0,37 gram heroïne en 0,65 gram heroïne en 19 XTC-pillen erin. Het is niet duidelijk of de man probeerde om de drugs in de cel te verstoppen of ze te gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer