Notre-Dame de Paris en flammes
Volledig scherm
Notre-Dame de Paris en flammes © afp

“Notre-Dame is ruïne zoals Pompeii. We moeten dat accepteren en niet heropbouwen”

Volgens president Macron zal de Notre-Dame binnen vijf jaar weer schitteren als vanouds. Architecten van over de hele wereld hebben ontwerpen binnen gestuurd om de kathedraal in al haar glorie te herstellen en alle sporen van de brand uit te wissen. Maar niet iedereen is hiervoor te vinden. De internationaal gerenommeerde Franse restauratrice Cécile Charpentier gruwelt bij de gedachte van een (snelle) heropbouw. “Laat de kathedraal een ruïne zijn en gebruik het opgehaalde geld voor belangrijker zaken”, stelt ze.

59 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En gelijk heeft ze,de ruine zal net zoveel volk en toeristen trekken als dat men het weer opbouwt en er miljarden aan verprutst cru gezegd waar men toch doeltref-fender dingen kunnen mee gedaan worden,het is minstens een 10 jaren plan en al die tijd zal de bouwwerf naar alle waarschijnlijkheid niet toegankelijk zijn wegens gevaarlijk.Overigens ,wie gaat er nog naar de kerk?.De kerk weten ze alleen staan in tijde van ramp ,crisis en miserie ,anders komt er geen kat meer.
  • Kurt Pollet

    5 jaar geleden
    De engelsen wilden Ieper na WO2 ook als ruÏne behouden. Best dat het anders gelopen is.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    De Notre-Dame moet zeker herbouwd worden, maar dan wel in haar oorspronkelijke vorm. Dit is een stuk wereldgeschiedenis en niet een experiment voor allerlei wanna-be kunstenaars. Dus zeker GEEN gouden vlammen, kristallen spitsen, dakterrassen of andere onzin.
  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Pompeii was een natuurlijk gebeuren, een vulkaan uitbarsting terwijl De brand in de Notre-Dame aangestoken is. De stilte rond de oorzaak is oorverdovend.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Als je kijkt naar het brusselse justitiepaleis is dat een gedachte die bij je kan opkomen. Dit gebouw staat al 50j in de steigers voor restauratie ...Je kan je daar veel en omdat het Belgie is héél veel vragen rond stellen. Dat is belastingsgeld dat men daar in een bodemloos vat giet. En het gedoe met onze 7 regeringen en 8 parlementen en 30 brusselse dwarsliggers doet daar nog een duur schepje bovenop. Een democratisch bindend referendum zou wel eens een goed idee kunnen zijn!