Caster Semenya trad vrijdag aan in de Diamond League van Doha, waar ze de 800m won. Haar 30ste zege op rij.
Volledig scherm
Caster Semenya trad vrijdag aan in de Diamond League van Doha, waar ze de 800m won. Haar 30ste zege op rij. © AP

IAAF verweert zich in zaak-Caster Semenya

AtletiekDe zaak-Caster Semeyna blijft de gemoederen beroeren. Dat de Zuid-Afrikaanse atlete verplicht wordt om haar testosterongehalte voortaan met medicatie kunstmatig naar beneden te halen, stoot op veel protest en onbegrip. In die mate zelfs dat de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) zich genoodzaakt zag om op haar website haar standpunt te verdedigen. 

5 reacties

  • kami sama

    5 jaar geleden
    In de US verpulverde recentelijk een record, transgender. In Nieuw Zeeland heb je Laurel Hubbard die in de commenwealth games bakken kritiek over haar, transgender. Kijk wil je jezelf ombouwen, ok, maar heb dan wel het verstand om je niet te mengen in competitieve sport waar er een duidelijke verschil tussen mannen en vrouwen sport is. Dan weet je dat er kritiek op komt. Maar dat is het probleem net, veel van die mensen zoeken gewoon aandacht en dat krijgen ze hiermee met bakken.
  • Peter Van mol

    5 jaar geleden
    En toch heeft ze nog geen wereldrecord gelopen...
  • Georget PAPPENS GEORGET

    5 jaar geleden
    Inderdaad, ze kan er niets aan doen. Maar XY chromosomen is mannelijk, dus daar meedoen. Maanden geleden heb ik dat reeds geschreven dat ze dat moesten onderzoeken.
  • Alex Millian

    5 jaar geleden
    Eerst willen ze hun eigen 'sex' krijgen en is man/vrouw niet meer goed voor ze, maar dan ineens wel meedoen in vrouwensport... jah... groot gelijk van IAAF
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Internationale competitie of niet, wat maakt het uit ? Vrouw hebben overal recht op een eerlijke competitie tussen gelijken. Het gebrek aan solidariteit stoort me. Vrouwen zouden consequent nooit mogen starten als zo iemand meedoet.