Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © anp

Meer elektrische wagens? “Dan is kilometerheffing bijna onvermijdelijk”

Het toenemende aantal elektrische wagens zal bijna automatisch tot de invoering van een kilometerheffing leiden. Dat zeggen vervoerseconomen vandaag op een congres van BIVEC, de Benelux-organisatie van onderzoekers rond mobiliteit.

204 reacties

  • Els P

    5 jaar geleden
    Stef Wuyts: nu kunnen oude diesels en benzine-wagens naar Afrika wanneer ze niet meer voldoen aan het imago-aspect van de Vlaming, die elektrische wagens gaan ze niet kwijtraken, nog niet veel laadpalen gezien in Afrika.....
  • jan geens

    5 jaar geleden
    Blijkbaar moet je steeds communist worden , nadat je milieu belangrijk gaat vinden ? Milieu wordt het volgende herverdelingsexcuus .
  • S Wuyts

    5 jaar geleden
    Benzine en diesel zijn meer dan 80% taksen, elektriciteit is 21% BTW. Dus logisch dat ze in de toekomst elektrische wagens extra gaan belasten om het verlies van taksen te compenseren. Geen elektrische wagen voor mij, wordt net zoals zonnepanelen een grote klucht
  • Rik Duyvejonck

    5 jaar geleden
    Electrische wagens? Binnen 5 jaa?. Alee dan gaan we een ezeltje moeten hebben die geld schijt! En dan moeten alle gas en mazout ketels ook weg en alle fabrieken ook een andere energei vorm hebben. Als je voor de en doet de andere ook! En alle doorgaand verkeer van vrachtwagens tot personen wagens van de andere landen ook electrisch. Of is het maar wij die ervoor moeten opdraaien voor enkele idioten!
  • Jan

    5 jaar geleden
    OK, maar dan enkel voor elektrische wagens, de andere betalen al genoeg.