Lars-Christer Olsson.
Volledig scherm
Lars-Christer Olsson. © REUTERS

UEFA bespreekt mogelijkheid tot promotie en degradatie in Europa

Buitenlands voetbalEen invoering van een promotie- en degradatiesysteem is vanaf 2024 mogelijk in het Europese clubvoetbal. Dat heeft Lars-Christer Olsson, hoofd van de overkoepelende organisatie voor Europese clubcompetities, bevestigd na een vergadering op het hoofdkantoor van de Europese voetbalunie UEFA in Nyon. Hij gaf daarbij tevens aan dat clubs in de nieuwe opzet in bepaalde gevallen kunnen deelnemen aan Europees toernooivoetbal zonder dat ze zich daarvoor in hun nationale competities hebben gekwalificeerd.

5 reacties

  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Al wat ze uitvinden heeft altijd te maken met geld want anders beginnen ze er gewoon niet aan. Dat van die 4, 3 en 2 deelnemers van één land is inderdaad een lachertje!
  • Ilse Vandenbogaerde

    5 jaar geleden
    Ze maken het voetbal kapot met hun onnozele ideeën. Het draait om geld en de grote competities krijgen het meeste geld en landen zoals Belgie en Nederland zullen nog kleinere voetballanden worden.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Dat ze eens beginnen met een Belgisch voorbeeld, een prolisensie voor elke europese ploeg, geen schulden, de lat voor iedereen gelijk!
  • Peter Berg

    5 jaar geleden
    Dat ze dan maar beginnen om van de Champions League terug een echte kampioenenbeker te maken. Nu strijden de ploegen in Engeland, Spanje ed om de eerste vier plaatsen om gekwalificeerd te zijn en groot geld op te rapen en moeten kleinere landen vechten om er eens met één ploeg in te raken.. Van de beloofde financial fair play is heel weinig te zien bij de UEFA.
  • DIRK SPRANGERS

    5 jaar geleden
    Moet het nog gekker ??