De Amerikaanse president Trump samen met de Chinese vicepremier Liu He (links) in de Oval Office.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump samen met de Chinese vicepremier Liu He (links) in de Oval Office. © AP

Handelsoorlog tussen VS en China escaleert, Trump bekrachtigt hogere invoertarieven op Chinese goederen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida gezegd dat de Chinese leiders de handelsdeal, waarover de Verenigde Staten en China nog aan het onderhandelen zijn, al hebben geschonden. Trump heeft de hogere invoertarieven op Chinese goederen officieel bekrachtigd. 

14 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    US landbouw gaat hier de gevolgen van mogen ondervinden. Niemand zal hun producten nog afnemen en contracten worden met andere landen afgesloten. Een handelsoorlog is namelijk zo eenvoudig te winnen dat je je ganse eigen landbouw moet (over)subsidiëren om ze in leven te houden. Zo stom zullen die boeren niet zijn om Trump nog te steunen.
  • romy snijers

    5 jaar geleden
    Victor Munster, nee... zo kennen we Trump weer. Akkoorden die nog niet zijn gemaakt al afschieten, en zo de economie van de USA in de problemen brengen. Een zaak die telt bij Trump: zijn EGO...
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Importheffingen gelden voor producten die door en voor de Amerikaanse markt worden ingekocht. Wie betalen dus de heffingen, dat is de Amerikaanse burger. Een eventuele verlaging van de importbelastingen betekend evenwel niet automatisch een prijsverlaging. Uiteindelijk schieten de Amerikanen in hun eigen voet. Wat doen de Amerikanen? die applaudisseren er voor.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    Puur egoisme van trump! Ze zijn nog aan het onderhandelen en nu al de onderhandelingen kelderen door zo'n zet!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn veel bedrijven in de VS die het zwaar gaan voelen als China tegenmaatregelen neemt. Zo wordt voorspeld dat binnen enkele jaren China 350 miljoen pc gamers zal hebben. Een goudmijn voor VS bedrijven als AMD en NVidia. Andere bedrijven zijn dan weer sterk afhankelijk van import in de VS van Chinese onderdelen en zullen door de importtarieven minder concurrentieel worden of uitwijken naar het buitenland. De Chinese markt is 4 keer groter dan deze van de VS. Trump schiet in eigen voet.