Liesbeth Homans, N-VA-minister van Wonen en en Armoedebestrijding.
Volledig scherm
Liesbeth Homans, N-VA-minister van Wonen en en Armoedebestrijding. © Photo News

Meer dan 11.000 sociale woningen staan leeg: “Homans heeft gefaald als minister”

Het aantal sociale woningen dat leegstaat, is de voorbije vijf jaar toegenomen tot 11.440, terwijl meer dan 135.000 Vlamingen op een wachtlijst staan. Dat zegt Vlaams parlementslid voor Groen An Moerenhout. "N-VA-minister van Wonen en en Armoedebestrijding Liesbeth Homans heeft gefaald." Volgens Homans slaat Groen de bal volledig mis.

139 reacties

  • Bjorn Bonne

    4 jaar geleden
    Bedankt voor onze huurprijs 76 € duurder te maken Schimmels op muren en water staat op de grond! Kalk valt van de muren en nog 616€ betalen . niet geïsoleerd volgens de normen . En in 7 maanden wordt het huis afgebroken. Schandalig dat ze dan nog de huurprijs opslaan! Ik ga ermee akkoord als het huis zou in perfecte staat zijn maar zó ppfff.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    In mijn streek werden indertijd zg sociale woningen verkocht tss de 2 en 2,5 miljoen Frank, vandaag verkopen die mensen die woningen voor 250000 tot 320000 euro. Blijkbaar is er gene éne politieker die daar een stokje voorsteekt?? Op de oprit van die huizen staan auto's die meer gekost hebben dan hun huis!!!!man man man in België kan blijkbaar alles. Als het aan mij lag dan indexeerde ik die aankoopprijs van toen en verplichte ik de eigenaar om zijn woning voor dat bedrag verder te verkopen.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    De vorige hebben nooit geroeid Gino Denil daar mochten OCMW voorzitters voor een appel en een ei in een mooie sociale woning wonen.Eerst een partijkaart van SPA en dan misschien een sociale woning nooit van gehoord hé Gino of nooit willen aanhoren dat het zo werkt met madam Freya zo sociaal zijn die van SPA.
  • vetmuylle gerda

    5 jaar geleden
    @Loncke, de tijd dat asiel en migratie van de sossen was droegen de mannen nog lange onderbroeken. Vld, Cdh, Nva en nu weer Vld. En dat gratis ; dàt deed Nva ook maar ook een minder open manier, de taxshift, ik heb jaren voorspeld dat dit voor ellende ging zorgen want dat geld kwam uit een put die leeg was, men dacht dat die zichzelf zou opvullen, resultaat gat van 8 miljard. Stem maar op Nva. Jullie laten je bestelen waar je staat op te kijken.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Homans is veruit de slechtste minister van Armoedebestrijding die wij in Vlaanderen ooit gehad heeft. Vooral het optrekken van de huurwaarborg van twee naar drie maanden is een schandalige zaak voor jonge gezinnen !