Sam Van Rooy (links) neemt in 2020 de fakkel over van Filip Dewinter (rechts). Achter hen staat gemeenteraadslid Anke Van dermeersch.
Volledig scherm
Sam Van Rooy (links) neemt in 2020 de fakkel over van Filip Dewinter (rechts). Achter hen staat gemeenteraadslid Anke Van dermeersch. © Photo News

Filip Dewinter zet stap opzij in Antwerpen en schuift Sam Van Rooy naar voren als opvolger

Filip Dewinter geeft na de verkiezingen het fractieleiderschap van Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad door. Dat schrijft Doorbraak.be en en bevestigt hij aan VTM NIEUWS. Sam Van Rooy neemt begin 2020 de fakkel over van Dewinter en wordt steeds meer naar voren geschoven als kopman van de partij.

46 reacties

  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    André, hun programma is niet onbetaalbaar. Het Planbureau weigerde simpelweg om het te berekenen. Onhaalbaar? Uiteraard, door de ketens van VN en EU dictatuur. Ik weiger echter te stemmen voor een partij waar ik niet achter sta vandaar krijgen ze mijn stem, ook al zullen ze nooit aan de macht komen. Dan gebruiken ze mijn stem maar vanuit de oppositie...
  • André Van Gestel

    5 jaar geleden
    ... de ene vuilgebekte "vuilspuiter" ruimt plaats voor een gemoderniseerde versie van deze soort. Om nog maar te zwijgen over de onhaalbaarheid annex onbetaalbaarheid van hun programma ... de basis voor het eerstvolgend scheldproza!
  • Jos Gosier

    5 jaar geleden
    Als het cordon sanitaire nooit was toegepast dan had België er heel ander uitgezien....nu afkomen dat het V.B niks gedaan heeft of zal kunnen is zever in pakjes, het cordon moet en zal doorbroken worden en stemmen op de andere partijen is pas hetzelfde als niet gaan stemmen want dan veranderd er helemaal niks en kunnen jullie opnieuw beginnen met klagen over dit en dat. Dus stem V.B al is het onder een vorm van protest stem.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    @Jerry Walgraef. Je stelt, Democratie is iets mooi, maar niet in deze vorm. Welke vorm stel jij dan voor? We moeten het wel doen met de huidige vorm. Kiezen voor het VB verzwakt rechts. Haalt de N-VA niet genoeg stemmen dan worden ze zowel bij de federale als vlaamse regering aan de kant gezet. VB zal nooit meeregeren. Dan krijgen we CD&V, Groen, VLD en sp.a voor Vlaanderen, PS, Ecolo en cdH voor Wallonie en diezelfde bende, (zonder VLD?) voor België. Als dat is wat de VB-kiezers willen?
  • Robert Wuyten

    5 jaar geleden
    Wanneer men nooit iets bereikt heeft is het beter om een stap opzij te zetten!!