Seksuologe Goedele Liekens.
Volledig scherm
Seksuologe Goedele Liekens. © BELGA

Goedele Liekens: “Wanneer nemen we seksueel geweld eindelijk ernstig?”

De moord op Julie Van Espen (23) heeft er zwaar ingehakt bij Goedele Liekens. In een bericht op Facebook haalt Vlaanderens bekendste seksuologe en Open Vld-politica hard uit: “Wanneer gaan we als samenleving de pandemie van seksueel geweld ernstig nemen? En vooral: wanneer gaan we inzetten op snelle detectie en preventie?” Ze verwijst naar Nederland, waar seksuele delinquenten verplichte therapietrajecten moeten volgen.

33 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Als je je dan toch wil profileren mevr. de politica zorg er dan voor dat je ingelicht bent over de zaken waarover je spreekt. Huiselijk geweld is wel degelijk strafbaar in België. Het is een verzwarende omstandigheid bij slagen en verwondingen. De kwaliteit druipt er weer af...
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    het wordt tijd dat we justitie serieus nemen, elk aspect. laat alle opbrengsten van justitie terugvloeien naar justitie, verkeersveiligheid verhoog je ook als je boetes verhoogt en ze ook int, je hoeft niet alles te herinvesteren in bob -sleutels en flitskastjes.bouw cellen, neem managers aan voor justitie te leiden, hervorm justitie, neem straffen serieus, begeleid mensen (drugs,verkrachters,pedofielen etc) maar er nu eindelijk werk van! stop die postjespakkerij en werk voor uw kiezers !
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Alle polemiek over dit onderwerp is heel goed. Het is nodig. Anna Vandenberg : denkt u nu echt dat zonder seks en bloot op de media ( de middeleeuwen bv) er geen of minder seksueel geweld was ? Alleen naar huis gaan zat er ook niet in, hoor! Maar dit is anno 2019.
  • Désiré hmelers

    5 jaar geleden
    200 % gelijk maar geloof je nu werkelijk dat de overheid na je luistert of lessen trekt uit het gebeuren? Ik woon, al 60 jaar in België en heb het land zien afglijden naar onbstuurbaarheid.Vraag me soms af niet terug te gaan naar Maastricht.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    “Wanneer nemen we seksueel geweld eindelijk ernstig?” - Als er een draagvlak is bij de politici mevr. de politica !