© gva

Het Kaffee van Antwerpen: onze top vijf van deze week

Ook deze week valt er heel wat te beleven in het pop-upcafé Kaffee van Antwerpen. Van TEDxTalks over ‘podcars’ naar zwoele hiphop beats, hier beleef je het allemaal. Dit is onze top vijf van deze week.

Catherine Caris

1. Coely (vrijdag 25 nov)

Maak je vrijdag klaar voor een avond vol hiphop. Rapper Young B opent de avond, daarna is het aan DVTCH NORRIS. Zijn nummer ‘Standing in the rain’ en ‘Seeking closure’ hebben al in de hitlijsten gescoord. Tot slot is het aan Coely. Deze 22-jarige Antwerpse met Congolese roots brengt het Kaffee vrijdag aan het dansen met haar funky hiphop beats en gevatte teksten. Coely’s opmerkelijke verschijning is al ver buiten de Antwerpse grenzen opgemerkt, zo speelde ze zelfs al voor Snoop dogg en Kanye West.

2. Jan de Coster (dinsdag 22 nov)

Jan de Coster, eigenaar van Slightly Overdone, onderzoekt de relatie tussen mens en robot. Mensen zijn vaak bang van robots, volgens de Coster komt dit omdat ze er geen link mee hebben. “Om die perceptie bij de sturen, moeten we zelf bepalen hoe robots eruit zien. Designers en creatieve mensen moeten het bouwen van robots als een creatieve bezigheid gaan beschouwen”, aldus de Coster. Dinsdag vertelt hij er meer over in het TEDx Kaffee.

3. Kaffee Comedy met Christophe Stienlet en Jens Dendoncker (donderdag 24 nov)

Vorige week waren Jeron Dewulf (bekend van Foute Vrienden) en Bart Cannaerts de bekende comedians met dienst. Nu is het aan Christophe Stienlet, bekend van het programma “Foute Vrienden” en als Bartje van de kinderreeks “Schuif Af”. Improvisatie is volledig zijn ding, hij is ook lid van de improgroep Improfeten. Ook Jens Dendoncker staat mee op het podium. Hij wordt omschreven als hét opkomende talent in de comedywereld. Maak je maar al klaar voor een avond vol lachen tijdens Kaffee Comedy.

4. Steffi Vertriest (woensdag 23 nov)

Als tv-chef van Njam weet Steffi veel over gezonde voeding. Het heeft een tijdje geduurd voordat ze afscheid kon nemen van junkfood en bakken en braden, maar intussen heeft ze geleerd dat je groenten ook kan leren eten en lekker vinden. Zeker als je smaakpapillen afgekickt zijn van al de rommel die ze voordien te verduren kregen. Woensdag vertelt ze er meer over tijdens het TEDx Kaffee.

5. Brecht Terryn (zaterdag 26 nov)

Last but not least, Brecht Terryn, biersommelier bij Duvel-Moortgat en Stadsbrouwerij De Koninck, toonde ons op het vorige TEDx Kaffee al hoe je de perfecte Duvel moet inschenken. Zaterdag is hij er weer om ons iets bij te leren over hoe je gerechten en smaken het best combineert met welke bieren.

Ook deze week staat er een nieuwe foodtruck in het Kaffee. Up’Pepper maakt pittige, maar toegankelijke gerechtjes uit verschillende wereldkeukens. Op dinsdag 22 november krijgen de eerste 125 bezoekers van het Kaffee een gratis gerechtje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaffee van Antwerpen