Vooral de compensatieregeling voor eigenaars van zonnepanelen blijft voor discussie zorgen.
Volledig scherm
Vooral de compensatieregeling voor eigenaars van zonnepanelen blijft voor discussie zorgen.

VREG niet akkoord met compensatieregeling digitale meter

EnergieOver de komst van de digitale energiemeter is al heel wat inkt gevloeid. Vooral de compensatieregeling voor eigenaars van zonnepanelen blijft voor discussie zorgen. De Vlaamse energieregulator VREG manifesteert zich als een van de grootste tegenstanders. Maar waarom is die onafhankelijke autoriteit zo sterk gekant tegen de overgangsperiode van vijftien jaar?

183 reacties

  • Carlo Werbrouck

    5 jaar geleden
    De VREG wordt voor zo ver ik kan inschatten bevolkt door bekwame mensen, wat doet vermoeden dat er nog andere belangen spelen. Een warmtepomp moet over het algemeen niet draaien wanneer elektriciteit volop door de zon wordt opgewekt, tot zo ver de milieu bewuste overwegingen... Elektriciteit verbruiken wanneer het wordt opgewerkt... zo werkt het nu eenmaal niet geachte VREG leden.
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    @Kristof; ik heb nu al een schakelaar die alle sluipverbruik uitschakelt. Koelkast en vriezer kan inderdaad niet maar dat verbruik win ik in doordat ik niet voor zelf opgewekte stroom moet betalen als ik werken ben en de zon schijnt. @Dirk Corten. Als dat opkwam heeft ons bedrijf direkt 18.000 m² panelen geplaatst. De investering was met eigen middelen, dus nog extra geprofiteerd (dank Verhofstadt) van de Notionele interestaftrek. Voor de kleine man was het wel duur hoor.
  • Wesley Barra

    5 jaar geleden
    De VREG vreest ook voor discriminatie tussen wie voor en na eind 2020 zonnepanelen plaatst en tussen andere gebruikers van het distributienet. En die mensen met sociaal tarief is geen discriminatie voor de mensen die wel de factuur op het eind van de maand kunnen betalen? De middenklasse zal het wel betalen.
  • Marc Coussement

    5 jaar geleden
    Met andere woorden er is nog niets beslist. We hebben nog steeds geen garantie op de mogelijkheid om nog 15 jaar te genieten van terugdraaiende teller.
  • Dirk Corten

    5 jaar geleden
    Ik heb hier niemand horen klagen toen ze de Freya subsidies kregen...