Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlandbeleid van de EU.
Volledig scherm
Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlandbeleid van de EU. © REUTERS

Europa verwerpt “ultimatum” van Iran rond nucleair akkoord

De Europese landen die betrokken zijn bij het Iraanse nucleaire dossier - Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië - en de Europese Unie hebben vandaag het "ultimatum" van Iran verworpen. Het land schortte gisteren enkele verplichtingen in het kader van het internationale atoomakkoord uit 2015 op.

5 reacties

  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Europa moet niks. Europa moet maar eens zien om te gaan met de groen-rode subversiviteit. Dat lijkt me een veel groter probleem.
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Europa moet kleur bekennen..
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Met dank aan president Trump wordt Iran weldra de nieuwe kernmacht. Ja, slapende honden wakker maken is gevaarlijk. Iran was braaf, maar Trump heeft ze kwaad gemaakt. Toch de "beste president ooit" volgen sommigen.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Amerika is onbetrouwbaar, en komt zijn afspraken niet na. Jammer dat we hun jachtbommenwerpers hebben gekocht.
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    Hoewel Iran zich strikt aan het akkoord hield ,heeft Trump het eenzijdig opgeblazen . Meer nog hij is gelijk met nieuwe sancties aangekomen en heeft bovendien alle andere landen bedreigt met sancties indien ze Iraanse olie durven aankopen . De tegenpartijen houden zich niet aan hun woord , waarom moet Iran dat dan wel ? Europa kakt in haar broek als Trump nog maar met zijn vingers knipt .