Begrafenis Julie Van Espen vindt plaats op zaterdag 18 mei

Woensdagavond vond in Merksem al een stille wake voor Julie plaats met meer dan 1.500 aanwezigen. © Jan Van der Perre

Julie Van Espen, de 23-jarige studente die zaterdag werd vermoord in Merksem, krijgt volgende week zaterdag een afscheidsplechtigheid in haar thuisgemeente Schilde.

Begrafenisondernemer Quirijnen-Sereni meldt dat de begrafenis van Julie Van Espen op zaterdag 18 mei start om 10 uur in de O.L.V.-ten-Hemel-Opgenomen-kerk aan de Pater Nuyenslaan in Schilde.

Gezien de grote maatschappelijke impact van de moordzaak, wordt een grote opkomst verwacht. Het is echter nog niet duidelijk of er buiten de kerk grote schermen zullen worden geplaatst waar sympathisanten die geen rechtstreekse band hadden met Julie de dienst kunnen volgen.

Woensdagavond vond in Merksem al een stille wake voor Julie plaats met meer dan 1.500 aanwezigen. Op zondag 12 mei trekt naar aanleiding van het drama nog een stille mars tegen seksueel geweld door de Antwerpse binnenstad.

Julie Van Espen verdween zaterdag toen ze met de fiets naar Antwerpen reed om er af te spreken met vriendinnen. Na verschillende zoekacties werd maandag haar lichaam gevonden in het Albertkanaal. De 39-jarige Steve B. legde ondertussen bekentenissen af, hij werd aangehouden voor moord.

Vrienden, gsm en camera’s leidden tot doorbraak

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ReconstructieNog geen 48 uur na de verdwijning van en moord op Julie Van Espen (23) werd de dader gevat. Het politieonderzoek was er een uit de boekjes.