Groen-kopstukken Meyrem Almaci en Kristof Calvo.
Volledig scherm
Groen-kopstukken Meyrem Almaci en Kristof Calvo. © belga

Calvo: “N-VA valt te omzeilen als wij grootste fractie worden, daarom wordt De Wever zenuwachtig”

"Ik ben geen kandidaat-premier, maar dat idee is niet het slechtste dat Bart De Wever gelanceerd heeft", verklaarde Groen-kopstuk Kristof Calvo vanmorgen op La Première (RTBF). De N-VA-voorzitter had het beeld van de komst van Calvo in de Wetstraat 16 geopperd in een reactie op goede resultaten van links in Franstalige België in de recente peilingen.

620 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Ronny Ooijen gij gelooft in sinterklaas gratis bestaat niet,Ronny welke partijen zijn de schuldige aan de vele taksen die ons voor stroom en gas aangerekend worden.Er is een half jaar geleden een schandaal uitgelekt vergeten zeker.
  • Jo Mespreuve

    5 jaar geleden
    Programma Groen : punt 1 N-VA tegenwerken op vele manieren 2 idem op alle anderen manieren 3 analoog 1 en2
  • Bruno Zonnekeyn

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat jullie niet in de regering komen, jullie beloftes kunnen nooit waargemaakt worden. Dat weten jullie maar al te goed, maar steeds proberen jullie ons dit op te dringen. Stop met politiek te voeren mijnheer Calvo, jullie partij zal na deze verkiezingen terug in het moeras weg zinken.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Jokke Vanaeken, voor het sluiten van de kerncentrales zijn meer dan voldoende alternatieven. Qua koopkracht (inkomsten-uitgaven) zijn we erop achteruit gegaan. Daardoor is onze consumptie afgeremd, en dat is slecht nieuws voor onze bedrijven, terwijl de NVA die juist wilde voortrekken ten koste van de consument.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Lees de artikels/rapporten die nu stelselmatig gepubliceerd worden, vanaeken jokke. Die steunen op onderzoek en feiten. Niet op subjectieve individuele ervaringen. Daaruit blijkt ondertussen dat zo wat alles een slecht cijfer krijgt. Economisch beleid, armoedebeleid, koopkracht, mobiliteit, zorg, pensioenhervorming, milieubeleid... Maar op papier heeft deze regering wel 240.000 niet ingevulde jobs gecreëerd waardoor onze koopkracht op papier gestegen is. Kom uit je papieren werkelijkheid.