De oude en de nieuwe garde bij het Vlaams Belang: ervaren partijrot Filip Dewinter en voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
De oude en de nieuwe garde bij het Vlaams Belang: ervaren partijrot Filip Dewinter en voorzitter Tom Van Grieken. © BELGA

Voorbeschouwing. Voor Vlaams Belang moet 26 mei de dag van de heropstanding worden

Vijf jaar na de geweldige dreun, waarbij de partij verweesd achterbleef met in totaal amper elf parlementsleden, rekent het Vlaams Belang op 26 mei op een heropstanding. Gesterkt door de resultaten van de provincieraadsverkiezingen hoopt de partij op meer dan een verdubbeling van het aantal mandaten. Het programma waarmee de partij dat wil realiseren - onder het motto “Eerst onze Mensen” - heeft naast de klassieke thema’s zoals veiligheid, identiteit, Vlaamse onafhankelijkheid en verzet tegen de Europese superstaat ook een erg links sociaaleconomisch luik. De N-VA-kiezer terugwinnen is duidelijk hét doel.

91 reacties

  • Philip Claeys

    5 jaar geleden
    De N-VA heeft de mensen bedrogen door verandering te beloven, en er niets van te bakken. Massaal veel kiezers zullen deze keer Vlaams Belang stemmen, en gelijk hebben ze!
  • Dick De Zeure

    5 jaar geleden
    Omdat ik het beu ben om belogen,bedrogen en uitgeperst te worden door de traditionele partijen zal mijn stem naar het VB gaan!Blanco stemmen levert niks op maar een stem voor het VB kan op zijn minst een sterk signaal zijn naar de politiek dat de Vlamingen het wanbeleid van de afgelopen jaren hartsgrondig beu zijn!
  • Jef Scheers

    5 jaar geleden
    26 mei zal niet enkel de dag van de heropstanding worden. 26 mei zal de dag worden die beslissend zal zijn voor de Vlaamse toekomst.
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Ik hoop het.Mijn stem hebben jullie alvast NVA , uit de regering aub
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Zjeppe Fierens zegt: Doe de stemtest en je zal merken hoe dicht nva en VB tegen elkaar aanleunen. -- Klopt, maar het hypocriete N-VA beleid staat bijna haaks op wat het VB wil.