PVDA-lijsttrekker in Luik Raoul Hedebouw en partijvoorzitter Peter Mertens.
Volledig scherm
PVDA-lijsttrekker in Luik Raoul Hedebouw en partijvoorzitter Peter Mertens. © BELGA

Voorbeschouwing. PVDA op zoek naar de definitieve verankering

PVDA hoopt bij de verkiezingen van 26 mei haar aantal parlementsleden te verdubbelen. Bij de verkiezingen in 2014 raakte de partij voor het eerst in de Kamer, weliswaar enkel vanuit Franstalige kieskringen.

4 reacties

  • Stefaan De Groote

    5 jaar geleden
    Toch een wat eigenaardige analyse. De vermelding dat een Vlaamse zetel er niet inzit is niet juist, meer nog in Antwerpen kan de partij één of twee zetels halen voor het Vlaams Parlement, naast de Kamerzetel voor Peter Mertens. In het Brussels Hoofdstedelijk gewest behaalt de PVDA wellicht twee zetels in de Kamer, waaronder de Vlaamse Maria Vindevoghel. In Wallonië haalt de partij mogelijk een zestal zetels. Kortom men staat dichter bij de tien zetels in de Kamer dan de vijf zetels of meer
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Door de grote ontgoocheling in de huidige politici,krijgt deze partij mijn stem,ze verdient het om zich te bewijzen,slechter dan de afgelopen vijf jaar kan haast niet meer.
  • vetmuylle gerda

    5 jaar geleden
    Die partij gààt veel stemmen halen, sommigen kennen blijkbaar hun programma niet. En moesten mensen echt verandering willen dan stemmen ze Pvda en niet op Sp.a, Vld ,Cd&v en andere oude troep.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Die partij gaat weinig stemmen halen, gezien hun programma reeds grotendeels uitgevoerd is in dit land. Afgelopen jaren ging steeds meer geld naar hun programmapunten.