Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Het telefoonnummer van deze “helpdesk” vind je overal op internet terug, maar toch mag je het nooit bellen

De helpdesk van Google, Microsoft of Facebook nodig? Denk dan twee keer na voor je het nummer belt dat je op het internet vindt. Febelfin en het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwen voor oplichters die zich voordoen als helpdeskmedewerkers, maar het eigenlijk gemunt hebben op je bankgegevens. Een veelgebruikt telefoonnummer voor zo’n valse helpdesk werd onlangs geblokkeerd.

3 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Dat komt omdat registrars helemaal niets controleren, iedereen kan een .be domein registreren zonder enige controle. De DNS beheerders zouden verplicht moeten worden domein-houders te checken, maar dat doen ze niet.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Wat belet Google om dergelijke zoekresultaten weg te zuiveren? Is er dan geen enkele controle door Google dat zelfs hun eigen bedrijf misbruikt wordt? Google zou bv kunnen beginnen om in samenwerking met bedrijven de correcte gegevens te verzamelen en alle andere verwijzingen naar een adres naar klantenservice te verwijderen. Ook de bedrijven zelf zouden hun contactgegevens duidelijk moeten vermelden op hun homepagina en niet wegstoppen ergens op de pagina en dan nog x aantal klikken verder.
  • Leon Van der Neffe

    5 jaar geleden
    Mensen die daar intrappen zouden beter gewoon van het internet wegblijven. Zo naïef!