Erdogan
Volledig scherm
Erdogan © REUTERS

Duizenden Turken annuleren vakantie om Erdogan een hak te zetten na ongeldigverklaring van kiesresultaat Istanboel

Erdogan vroeg nieuwe verkiezingen in Istanboel en kreeg ze. Volgens de Turkse president zal de annulering van de kiesresultaten de “democratie versterken”. Maar de kritiek op de omstreden beslissing zwelt aan in binnen- en buitenland en zelfs binnen de AKP. En de oppositie is niet van plan om zich zomaar te laten doen. De nieuwe stembusgang is echter gepland voor 23 juni. Probleem: net op deze dag vertrekken de Turken massaal op vakantie. Om zo veel mogelijk mensen naar de stembus te lokken, zijn de aanhangers van oppositiepartij CHP bijzonder creatief. En mét succes.

49 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De Turkse Lira gaat alweer dicht bij de 7 voor een euro. De korte termijnrente waarmee banken nu geld kunnen krijgen is 24%. En de middelen om de munt te ondersteunen zijn ondertussen uitgeput. De afgrond komt steeds dichter bij.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    2 jaar terug stond Turkije bijna aa nde rand van de afgrond, vlak voor de door Erdogan ge-orkestreerde staatsgreep. Protest tegen zijn steeds extremer beleid en meer macht voor zichzelf, de economie die stagneert sinds hij radicalere koers voert. Nu zijn actie van ongeldigverklaring, zal Turkijke opnieuw naar die afgrond voeren, genaamd burgeroorlog. In bijna alle belangrijke steden verloor hij omdat ze daar ook het hardste de gevolgen van zijn repressie voelen. Opnieuw wegstemmen die handel.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Dikke duim voor de CHP aanhangers. Geen stemplicht en toch hun vakantie laten vallen voor hun morele burgerplicht. In België zouden er extra veel mensen op reis vertrekken om niet te meten stemmen.
  • Tom de clerck

    5 jaar geleden
    Deze mensen hebben geen stemplicht, en laten er zelfs hun vakantie voor! Hier kunnen we nog iets van leren!
  • Leon Mertens

    5 jaar geleden
    Die dictator mag zich alles permitteren schandalig en de Turken die hier wonen verdedigen die man maar blijven hier profiteren en zullen nooit integreren !!