Yasin Gül komt in opspraak door een filmpje uit december 2017.
Volledig scherm
Yasin Gül komt in opspraak door een filmpje uit december 2017. © rv

VIDEO. CD&V zet Yasin Gül uit de partij omdat hij dweepte met extreemrechtse Grijze Wolven

CD&V heeft Yasin Gül uit de partij gezet omdat hij in een filmpje zijn sympathie voor de Grijze Wolven, een extreemrechtse en ultranationalistische Turkse beweging, liet blijken. De man van Turkse afkomst moest een van de Limburgse kopstukken voor de Vlaamse verkiezingen worden. Gül was tot voor kort schepen voor Groen in Heusden-Zolder. Beke haalde hem binnen als stemmenkanon bij de Turkse gemeenschap.

47 reacties

  • Ingrid Charlier

    5 jaar geleden
    Screent de CD&V hun kandidaten dan niet voor ze ze op hun lijsten zetten.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Ja de dubbele nationaliteit afschaffen... maar dat komt nooit ter sprake ik vraag me af WAAROM ik zou ze laten kiezen Belg of ??? en niet meer op 2 paardjes spelen... maar als ik goed begrepen heb zijn de kieslijsten al gedrukt en Yasin staat er op... hoe gaan ze dat oplossen....
  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Schaf gewoon die dubbele nationaliteit af en die problemen zijn opgelost. Dan staan er ook geen Turken of Marokkanen op de lijsten zoals nu het geval is.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Turkije kan wat mij betreft met Erdogan vierkant de boom in. Dàt hier is Belgie!!! Als het hier niet goed is kunt ge beter direkt verhuizen naar turkije waar het veel beter is om te leven. Iedereen kontent. En ge kunt uw boeltje daar gaan uitvechten.
  • van den eeden maria

    5 jaar geleden
    Toch een mooie slogan op die affiche van hem. Echter zijn bedoelingen voor Vlaanderen en Limburg geeft hij te kennen in dat filmpje. Zet zo iemand het land uit terug naar zijn geliefde Turkije. Trouwens al die Limburgse Turken die op straat komen voor hun dictator zou men dadelijk een ticket moeten geven naar hun eigenlijke thuis. Dubbele nationaliteit niet op een lijst dus Almaci.