In het centrum van Leuven kwamen ongeveer 150 manifestanten van de extreemrechtse Nationalistische Studentenvereniging (NSV) op straat.
Volledig scherm
In het centrum van Leuven kwamen ongeveer 150 manifestanten van de extreemrechtse Nationalistische Studentenvereniging (NSV) op straat. © BELGA

Extreemrechtse studentenclub trekt door Leuven, linkse organisaties houden tegenbetoging

binnenlandDe extreemrechtse Nationalistische Studentenvereniging (NSV) heeft deze avond in het centrum van Leuven een 'remigratiemars' gehouden om de uitzetting te eisen van “onintegreerbare en antisociale migranten”. Op initiatief van een tiental linkse organisaties was er een tegenbetoging “voor solidariteit met iedereen die gemarginaliseerd wordt”. Hiervoor daagden 400 personen op. Er was een aanzienlijke politiemacht aanwezig om rellen te vermijden.

3 reacties

  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Het valt nogmaals op dat bij de " uiterst rechtse"?studenten betoging iedereen met ontbloot hoofd loopt en stewards mee heeft.Tussen de "democratische"groepen hadden de gemaskerden misschien een andere bedoeling dan gewoon protesteren en ontbrak het volledig aan veiligheids mensen.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Ja, Links duldt immers geen "Vrijheid van Meningsuiting", tenzij deze volledige congruent is met hun eigen geborneerde "visie"(sic)
  • Dietrich Vandrey

    5 jaar geleden
    Geen woord over het feit dat links opnieuw geweld heeft gebruikt na de betoging op nietsvermoedende mensen die rustig iets aan het drinken en nakeuvelen waren. Antifa = fascisme