photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Loonmatiging heeft consumptie afgeremd

De indexsprong en het loonmatigingsbeleid van de regering-Michel hebben de consumptie door particulieren in België afgeremd. En dit ondanks de taxshift en de groei van de werkgelegenheid. Dat blijkt uit een studie van de Nationale Bank waar Le Soir over bericht.

47 reacties

  • Michel Roman

    5 jaar geleden
    Zou moeten helemaal bovenaan staan in deze krant in plaats van dit artikel weg te foefelen waar bijna niemand het kan vinden. Past niet in de "goed nieuwsshow" van de regerende poltieke partijen zeker ?
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    met de ene hand iets geven en met de andere veel meer afpakken, op een paar enkelingen na heeft iedereen nu wel door dat ie belazerd wordt. De koopkracht van jan modaal is gedaald. Wie iets anders beweert, is een leugenaar. Los daarvan, minder consumeren is niet slecht, enkel datgene kopen wat je echt nodig hebt en alle andere brol links laten liggen werkt bevrijdend.Het is goed voor je portemonnee en voor het milieu. En wat je toch echt nodig hebt, koop je in de buurlanden, veel goedkoper.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Binnenkort krijg ik het "Rusland" gevoel : alles ligt in de etalages maar je hebt geen geld om het te kopen. Je kan er wel naar kijken :-) want centen kun je slecht één keer verderen.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Wie koopt er nu nog in Belgie?
  • Stefaan Manssens

    5 jaar geleden
    De vestzak broekzak operatie van de NVA (tax-shift) heeft alles duurder gemaakt. Electriciteit, voeding, woningen, huur, diesel, benzine, zijn allemaal gestegen. Halveer het aantal politici, één regering en gebruik dit geld om belastingen op arbeid te verlagen. Staatsschuld omlaag maw begrotingsoverschot.