BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Amnesty International trekt kinderkooi op in Brusselse Warandepark

Leden van Amnesty International hebben vanochtend tijdens een guerrilla-actie in het Brusselse Warandepark een symbolische kinderkooi opgetrokken in het teken van de campagne "Een kind sluit je niet op. Punt". Net voor de verkiezingen trekken ze nog eens aan de alarmbel over het opsluiten van kinderen in de gesloten centra.

7 reacties

  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Dat Amnesty de ouders aanspoort vrijwillig te vertrekken . Als je verwezen wordt richting gesloten centrum kan je in Belgie niet reglementair in je onderhoud voorzien en zeker al niet van je kinderen. Er wordt al gratis vervoer naar je thuisland aangeboden voor je opgesloten wordt is dat al geen oplossing...
  • Joseph Vande Reyd

    5 jaar geleden
    Intern heeft AI genoeg problemen op te lossen, hun enige reden van bestaan is dikbetaalde jobjes zonder enige inhoud maar wel overheden aanvallen en belastingbetalers de gordijnen injagen met absurditeiten die miljarden kosten maar waar ze zelf geen rode cent aan bijgedragen hebben, maw een grote bende parasieten, volgens hen jaagt het konijn op de wolf?
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Protesteer dan ook voor internaten. Dat zijn ook kooien als je het zo wilt bekijken. Laat ze vrij op straat rond lopen. Is dat wat jullie willen?
  • Rony De Sutter

    5 jaar geleden
    'Gesloten centra'....Tja, een school-internaat is toch ook een 'gesloten centrum' ? 't Is maar hoe men het bekijkt en inricht. Maar we snappen wel de bedoelingen van al die linkse NGO's : 1. geen kinderen opsluiten; 2. kinderen mogen niet van hun ouders gescheiden worden = onmenselijk; 3. dus de ouders ook niet 'opsluiten' in gesloten centra; 4. het hek is van de dam, en de migranten doen gewoon hun zin.....
  • marc verleysen

    5 jaar geleden
    Wanneer "ouders" de wet overtreden en illegaal (= onwettelijk) een land betreden samen met kinderen, wat moeten we dan doen ? Ouders en kinderen samen in de gevangenis ? mag niet. Ouders en kinderen scheiden ? mag niet. Dus we moeten de rechtstaat aan de kant schuiven voor mensen die de rechtstaat aan hun laars lappen ?