de politierechtbank in kortrijk
Volledig scherm
de politierechtbank in kortrijk © Lieven Samyn

Automobiliste (50) tegen rechter: “Ik was onder invloed van speed maar was niet aan het zigzaggen, mijn blikje was gevallen”

Deze week in de politierechtbankEen vrouw met speed op die al zigzaggend over de wegen reed en stelde dat ze enkel haar gevallen blikje wou oprapen. Rode Duivel Jordan Lukaku (24) stilaan een vaste klant in de rechtbank, kreeg in Antwerpen in beroep een zwaardere straf voor “levensgevaarlijk rijgedrag” en overdreven snelheid. En een garagist die zelf schrok van zijn snelheidsovertreding op de E403 in Marke (Kortrijk). Hij bleek geflitst met liefst 203 km per uur. Ook deze week waren onze regiojournalisten aandachtige toeschouwers in de politierechtbanken.

6 reacties

  • Bernard Swenden

    5 jaar geleden
    een rechter lui en gemeen noemen is toch geen smaad??? de waarheid vertellen is dus blijkbaar beledigend voor mensen die totaal geen raakvlak met de realitieit meer hebben
  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    @Jef Heffens, ik begrijp je probleemstelling volkomen, maar wanneer ben je recidivist, ik dacht bij politiezaken 2 of 3 jaar ben niet zeker, maar vaak halen rechters er zaken bij van 10 tal jaren geleden, en dan te bedenken dat je bij een verkrachter als het meer dan 5 jaar tussenzit geen recidisme meer is,begrijpe wie kan begrijpe, Groetjes Robert.
  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Veel te laks voor veelplegers.
  • Eric De Graef

    5 jaar geleden
    Bestuurster onder invloed van drugs, zigzaggend over de baan. Resultaat: “rijbewijs na de feiten vijftien dagen ingetrokken, geen bijkomend rijverbod. De vrouw moet wel een effectieve boete van 920 euro betalen”. Wat als ze door haar – zelfgekozen - gedrag iemand had dood gereden? Dan zou er ineens WEL ingegrepen worden. Maar eerst moet het kalf verdronken zijn, voor men de put dempt.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Wat ik niet goed begrijp is dat het rijverbod als er al een rijverbod uitgesproken word voor mensen die onder invloed rijden van eender wat. Een recidivist moet automatisch enkele jaren rijverbod krijgen en de auto verbeurd verklaren. Er is misschien wat werk voor de wetgevende macht in de strijd tegen drugs.