Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand
Volledig scherm
Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand © thinkstock

Wereldberoemd Thais strand ‘The Beach’ blijft twee jaar langer gesloten

buitenlandMaya Bay, ook bekend als ‘The Beach’ van de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio, blijft twee jaar langer gesloten voor toeristen. Volgens de Thaise autoriteiten heeft de door toerisme beschadigde natuurpracht meer tijd nodig om zich te herstellen. Vanaf juni 2021 zullen bezoekers opnieuw kunnen genieten van het vakantieparadijs.

6 reacties

  • Guido Swerts

    4 jaar geleden
    Toerisme in exotische plaatsen,kan het nog erger?
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Vernietiging van de mariene fauna en flora gebeurt de laatste jaren in een versneld tempo in Azië. Niet alleen in Thailand, maar ook in Indonesië, Maleisië en de Filippijnen. Ik ga er al jaren op reis en het is opvallend hoe snel de rifkwaliteit er de laatste jaren op achteruitgaat. De massale komst van Chinese toeristen is daarvan een grote oorzaak. Zij kunnen amper zwemmen, laat staan duiken en eten het liefst de zeldzame zeedieren waar ze grof geld voor betalen. Gewoon verschrikkelijk.
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Als ze slim zijn houden ze het nadien ook in eigen beheer; beperkte aantallen per dag met enkel reders die aan bepaalde eisen voldoen en af en toe een dag weer compleet toe. Als ze het straks weer gewoon loslaten is het binnen de kortste keren weer om zeep
  • Resist You

    5 jaar geleden
    Het is en zal zo moeten zijn, mensen en natuur iets wat nog altijd niet samenhangt in 2019 .
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Dat noemen we dan beleid . Respect voor de Thaise overheid .Kunnen ze bij ons nog van leren.