Archiefbeeld van een zwerfvuilactie in Bertem
Volledig scherm
Archiefbeeld van een zwerfvuilactie in Bertem © Vertommen

Helft minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen

binnenlandOp vijf jaar tijd is het zwerfvuil langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen met de helft afgenomen: van 3.572 ton in 2013, naar 1.801 ton vorig jaar. "Aanhoudende sensibiliseringscampagnes en effectieve boetes voor sluikstorten werpen duidelijk hun vruchten af", zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag in ‘Het Belang van Limburg’.

4 reacties

  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Prachtig nieuws. Nog even en we hebben dus geen statiegeld op blikjes meer nodig.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Als je het in gewicht uitdrukt is dit misschien wel waar , maar je moet ook eens nadenken dat alles voortdurend lichter wordt. Er wordt misschien wel minder gestort langs de weg doordat er overal wel een paar keer per jaar groot vuil ingezameld wordt. Maar als je ziet dat waar veel gewandeld en gefietst wordt, wordt er meer weggesmeten en dat spreek ik nog niet van al die vuile sigarettenfilters die achteloos weggesmeten en nooit opgeruimd worden.
  • Davy Van Laecke

    5 jaar geleden
    Nog de helft te veel dat blijft liggen
  • robin leduc

    5 jaar geleden
    domste statistiek sinds jaren. Misschien even de prut uit jullie ogen wrijven...er is steeds meer zwerfvuil! Alleen zijn er meer en meer mensen die zelf die vuiligheid beginnen op de ruimen en aldus de door marginalen weggesmeten rommel al uit jullie ooghoeken laten verdwijnen