© Dirk Kerstens

Opnieuw steen door ruit van Bar Brul: inbrekers hebben het op cafés gemunt

Voor de derde keer in twee weken tijd is er in het café Bar Brul aan het Te Boelaerpark in Borgerhout een steen door een ruit gegooid in een poging om in te breken. Deze keer vluchtten de inbrekers wel weg voor er buit gemaakt kon worden. “Hopelijk kan de politie wat vaker patrouilleren en worden de daders snel gepakt”, zegt Bertrand Lekeux van Bar Brul.

Maaike Floor

In de nacht van 28 op 29 april werd er voor de eerste keer ingebroken bij Bar Brul op de hoek van de Karel de Preterlei en de Gitschotellei in Borgerhout. Toen werden er twee tablets gestolen en wat wisselgeld. Afgelopen nacht werden de inbrekers betrapt door de gerant, die nog boven was, en vluchtten ze weg.

“Het was wel schrikken dat we nu voor de tweede keer op twee weken tijd te maken krijgen met een drieste inbraak(poging)”, zegt Bertrand Lekeux van Bar Brul. “Het café ligt aan een drukke straat. Dat ze daar dan vlak na sluitingstijd rond twee uur ’s nachts op het raam beuken met een steen of iets dergelijks, is heel heftig. Er is ook opnieuw schade. We zijn gelukkig heel positief ingesteld maar dit hoop ik niet meer mee te maken. Extra toezicht van de politie kan helpen, en ik hoop dat de daders snel gevonden worden.”

(Lees verder onder de foto)

© Dirk Kerstens

“Gewoon pech”

Ook bij Café José in de Vosstraat kregen ze begin mei een steen door de ruit, waarna de inbrekers de startkassa, een iPad, iPhone en een gsm van de zaak meenamen. “Toevallig wordt het glas vandaag (vrijdag) vervangen”, zegt Ans Mertens, die in het café werkt. “Het is gewoon pech en je kunt je daar moeilijk tegen beveiligen. We zullen de waardevolle spullen nu allemaal extra goed opbergen.”

Bij Bar Brul zijn er al camera’s en Bertrand Lekeux heeft nog twee extra camera’s geïnstalleerd. “Dat soort zaken gebeuren nu eenmaal, nu willen we weer focussen op het positieve. Maar ook de tablets worden voortaan goed weggestoken. Jammer dat het nodig is in zo’n fijne buurt, maar het is niet anders.”

Analyse

De politie bevestigt dat de werkwijze van een steen door de ruit al meerdere keren werd vastgesteld in die buurt. “Daar besteden we zeker aandacht aan. We nemen het mee in onze analyse.”