Meer dan een kwart van de werknemers wordt niet vergoed voor die extra prestaties.
Volledig scherm
Meer dan een kwart van de werknemers wordt niet vergoed voor die extra prestaties. © thinkstock

Meer dan 1 op de 4 Vlamingen klopt overuren die niet vergoed worden

binnenlandZowat vier op de tien werknemers krijgen niet genoeg tijd om hun taken te voltooien en presteren daardoor overuren.  Meer dan een kwart van de werknemers wordt niet vergoed voor die extra prestaties. Dat is gebleken uit een onderzoek van hr-bedrijf Protime bij meer dan 1.000 werkende Vlamingen. 

10 reacties

  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    @ Coen Hogervorst: Bij jullie in Nederland hebben ze daar precies last van.
  • De Buyser Koen

    5 jaar geleden
    @Coen Hogervorst: dat zijn ambtenaren ;-)
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Niemand werkt gratis dus waarom zouden werknemers dan wél gratis overuren moeten doen?@coen:werkgevers zouden nog liever hebben dat er níet gegeten zou mogen worden? Werkgevers vergeten dat hun werknemers hun winst genereren,behandel je werkvolk goed en gun ze ook wat, dan krijg je dat dubbel als winst door inzet en motivatie terug maar dat snappen keuterboerkes nog altijd niet.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Dat zijn dan zotten en als zij dat goed vinden;zou de vakbond er tegen moeten optreden maar die zullen het te druk hebben met het milieu
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Bij mij op het werk kon men overuren maken, maar ze mochten NIET uitbetaald worden door de "vakbond"! Hun redenering: als er meer dan de normale uren nodig waren dan was er werk genoeg om extra personeel aan te werven!!!