Verdachte van moord op Julie Van Espen blijft aangehouden

Steve Bakelmans, de verdachte in de moord op Julie Van Espen, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vrijdagmiddag beslist.

cds, jvh,tg

“Mijn cliënt werkt mee aan het onderzoek”, zegt Paul Van Rompaey, de advocaat van Bakelmans. “We hadden zijn vrijlating ook niet gevraagd.” Bakelmans zelf was niet aanwezig op de zitting van de raadkamer waar over zijn verdere aanhouding werd beslist.

LEES OOK. Gerecht is van plan om DNA van Steve Bakelmans te matchen aan andere misdaden

Van Rompaey wilde verder niets kwijt. “Voor de rest zou ik willen dat dit dossier op een serene manier behandeld wordt, in het belang van alle betrokkenen, dus zowel de familie en vrienden van mijn cliënt als deze van het slachtoffer. Ik zou willen vragen om rust en sereniteit.”

De advocaat wil bijgevolg geen commentaar meer geven. “Als er nieuws is, dan zal ik dat zelf naar buiten brengen, maar nu stopt de communicatie.”

College van deskundigen

Intussen heeft de Antwerpse onderzoeksrechter een college van drie deskundigen aangesteld die de geestestoestand van de verdachte zullen onderzoeken. “Dat onderzoek zal een tijd in beslag nemen. Van de verdachte zal ook een nieuw DNA-profiel worden opgesteld. Er was van de verdachte al een DNA-profiel, maar door de wetenschappelijke evolutie kan nu een gedetailleerde profiel met meer parameters worden opgemaakt. Dat DNA-profiel zal in de databanken getoetst worden aan openstaande dossiers”, klinkt het.

Over een maand verschijnt de verdachte opnieuw voor de raadkamer.

LEES OOK. Psychiater die al tientallen daders behandelde: “Gevaarlijkste verkrachters krijgen soms de lichtste straf” (+)

bekijk ook

Meer dan 1.500 mensen houden stille wake voor Julie

Zoektocht Julie Van Espen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen