Steve Bakelmans blijft aangehouden voor moord op Julie (23)

Steve Bakelmans, de man die de 23-jarige Julie Van Espen vermoordde, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist.

vdaa, cds

“Mijn cliënt werkt mee aan het onderzoek”, zegt Paul Van Rompaey, de advocaat van Bakelmans. “We hadden zijn vrijlating ook niet gevraagd.” Bakelmans zelf was niet aanwezig op de zitting van de raadkamer waar over zijn verdere aanhouding werd beslist.

© Robbie Depuydt

Van Rompaey wilde verder niets kwijt. “Voor de rest zou ik willen dat dit dossier op een serene manier behandeld wordt, in het belang van alle betrokkenen, dus zowel de familie en vrienden van mijn cliënt als deze van het slachtoffer. Ik zou willen vragen om rust en sereniteit.”

De advocaat wil bijgevolg geen commentaar meer geven. “Als er nieuws is, dan zal ik dat zelf naar buiten brengen, maar nu stopt de communicatie.”

Het parket meldt ook dat er een college van drie deskundigen is aangesteld om de geestestoestand van Bakelmans te onderzoeken. “Dat onderzoek zal een tijd in beslag nemen”, klinkt het.

Nieuw DNA-profiel

Van Bakelmans zal ook een nieuw DNA-profiel worden opgesteld. “Er was van de verdachte al een DNA-profiel, maar door de wetenschappelijke evolutie kan nu een gedetailleerde profiel met meer parameters worden opgemaakt. Dat DNA-profiel zal in de databanken getoetst worden aan openstaande dossiers.”

Over een maand verschijnt de man opnieuw voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Julie Van Espen