Direct naar artikelinhoud
Dierenwelzijn

GAIA blundert: beschuldigt kippenrestaurant ‘Poule et Poulette’, maar filmt in verkeerde kwekerij

GAIA blundert: beschuldigt kippenrestaurant ‘Poule et Poulette’, maar filmt in verkeerde kwekerij
Beeld Gaia

GAIA verontschuldigt zich tegenover restaurantketen ‘Poule et Poulette’. Dat bevestigt Michel Vandenbosch aan VTM NIEUWS. Gisteren haalde de dierenrechtenorganisatie zwaar uit naar ‘Poule et Poulette’ en beschuldigde hen van consumentenbedrog. Wat blijkt nu? GAIA maakte undercoverbeelden in de verkeerde kippenkwekerij.

Video wordt geladen...

GAIA ging filmen in een industriële kippenkwekerij waar de kippen met duizenden op een kleine oppervlakte samenzitten. “Dat zijn niet de kippen die vrolijk buiten lopen te scharrelen, zoals die op de website van ‘Poule et Poulette’ worden afgebeeld”, zei GAIA gisteren.

In een reactie liet de restaurantketen met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen weten dat de beelden die GAIA verspreidde niet bij hun leverancier waren gemaakt. En vandaag moet GAIA hen gelijk geven.

‘Poule et Poulette’ onderneemt geen gerechtelijke stappen tegen GAIA. Het bedrijf heeft zich bereid verklaard om samen te werken met GAIA om het welzijn van zijn kippen te verbeteren. GAIA is bereid om de restaurantketen te ondersteunen bij die inspanningen en concrete oplossingen te vinden. Een van de speerpunten voor GAIA is de zogenaamde plofkippen – snelgroeiend ras – te vervangen door trager groeiende rassen, bijvoorbeeld via het Nederlandse label Beter Leven.