Na dodelijk schietincident in Genk: onderzoek moet uitwijzen of politie uit wettige zelfverdediging handelde

Uit onderzoek moet blijken of de interventieploeg van de politiezone CARMA uit wettige zelfverdediging heeft gehandeld bij het schietincident in de Stalenstraat in Waterschei (Genk). Daarbij kwam een 51-jarige man uit Gent om het leven. Dat maakte het parket van Limburg vrijdag bekend.

evdg

De politie van de zone CARMA werd vrijdag rond 3.50 uur verwittigd van verdachte handelingen. Op de parking stootte de interventieploeg op de man, die probeerde in te breken in bestelwagens. Tijdens de interventie kwam het tot een incident, waarbij de politie enkele schoten loste. De verdachte vluchtte vervolgens weg in een voertuig.

In de Onderwijslaan reed hij een boom aan. Hij stapte uit en vluchtte te voet verder weg, maar hij zeeg neer in de tuin van een woning. De interventieploeg kon het voertuig lokaliseren en trof vervolgens de man aan. Er werd nog tevergeefs een reanimatie uitgevoerd.

Onderzoek

Het parket van Limburg vorderde meteen het gerechtelijk lab, een wetsarts en een ballistisch deskundige. Speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg onderzoeken de precieze omstandigheden. Het parket en de onderzoeksrechter stapten vrijdag ter plaatse af. Het onderzoek wordt onder leiding van de onderzoeksrechter voortgezet. Die gaat na of er al dan niet sprake is van wettige zelfverdediging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen