BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Klagende Deliveroo-koeriers staan voor gesloten deur

DeliverooEen tiental fietskoeriers van maaltijdbezorger Delivero is naar het Belgische hoofdkwartier in Brussel getrokken om er de slechte werkomstandigheden aan te klagen. Ze stonden er echter voor een gesloten deur. De koeriers merken dat ze steeds vaker te weinig bestellingen hebben om genoeg te verdienen en eisen nog altijd een minimumloon.

3 reacties

  • Jan Van Gent

    5 jaar geleden
    Het is wel raar ik bestel regelmatig in Gent via Deliveroo en moet soms meer dan 1.5 uur wachten op de levering. Dus dat er teveel 'Riders' zijn is ook niet echt waar. Soms bestel ik iets 2 uur vooraf en zet in leveren om 12u dan hebben ze toch tijd om in te plannen.Tegen dat het dan 11u45 wordt dan komt er soms een bericht dat ze nog een rider moeten zoeken gevolg dat het dan soms niet om 12h wordt geleverd maar om 12h30. Er zullen teveel Riders zijn op sommige momenten.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Dit is economisch niet leefbaar. Tenzij klanten 10 euro leveringskosten betalen per bestelling, en dan nog moet je er 2 per uur kunnen doen om aan loon van zelfstandige te komen om ervan te leven. Dit is eerder geschikt voor studenten die elastingsvrij iets willen bijverdienen.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Uber, delivroo, de werkgevers van de toekomst. Alleen de beursgang interesseert hen, niet hun "werknemers", arbeidswetgeving... Nb. De grote netwerken van privérusthuizen : eerst de aandeelhouders, dan het personeel en de bejaarden.