© BELGA

Game Mania drijft aantal winkelsluitingen op: “Komende twee jaar gaat 10% dicht”

Game Mania, de van oorsprong Merksemse speciaalzaak voor games op alle platformen, wil de komende twee jaar zo’n 10% van zijn winkelbestand sluiten. De keten heeft momenteel 75 winkels in België en Nederland.

An Van de Voorde

Game Mania heeft 75 winkels, en dat is al 10% minder dan vier jaar geleden, maar als het van CEO Kris Lenaerts afhangt, gaat het tempo van winkelsluitingen de komende jaren nog de hoogte in. De webshop is in twee jaar tijd al goed voor een omzet van acht tot negen fysieke vestigingen, een verdubbeling ten opzichte van het eerste jaar, schrijft RetailTrends. “Dat zijn effecten die je bestaande model op zijn kop zetten en daar moet je naar handelen.”

Al betekent dat niet dat Game Mania de bakstenen winkel opgeeft. Anderhalf jaar geleden ging in de Antwerpse Kammenstraat nog een nieuwe flagshipstore open, daar zijn er ondertussen vier van. Daar wordt niet alleen ingezet op het product, maar ook op inhoud, community en beleving. Lenaerts: “Je ziet hier minder producten in een doos, maar veel digitale schermen en headsets. Klanten kunnen trailers en screenshots bekijken, en ze kunnen meteen ook de beschikbaarheid checken van de producten in de winkel. Het weghalen van de toonbank heeft een enorm verschil gemaakt. Onze medewerkers staan niet meer tegenover, maar wel naast de klant. Er is meer interactie.”

De groep wil het aantal conceptstores het komende jaar verdubbelen tot acht. Tegelijk probeert Game Mania ook aansluiting te vinden bij andere retailers om een gamezone te openen in hun winkels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER