VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Luchtverkeersleider Skeyes getuigt anoniem: “Wij willen uurrooster in balans”

De directie van de luchtverkeersleider Skeyes heeft vandaag een sociaal akkoord bereikt met één vakbond. ACV-Transcom, de grootste vakbond bij skeyes, staat niet achter het akkoord en ook de liberale VSOA verwerpt het. Een luchtverkeersleider bij Skeyes wou anoniem getuigen in het VTM NIEUWS.

14 reacties

  • Luc D'haese

    5 jaar geleden
    Ludi, die CEO is niet aan zijn eerste leugen toe! Voor dergelijke functie waar meer mensenlevens op het spel staan dan bij het besturen vrachtwagen is alertheid niet onbelangrijk. Een humaan uurrooster noodzakelijk - verloning - totaal niet relevant - werknemers stop met op elkaar te schieten!
  • Guiseppe Bervoets

    5 jaar geleden
    Ik zou die zwaarbelaste o zo vermoeide jongens voorstellen om een keer aan boord van een schip te gaan werken. Maanden achtereen 12u per dag zonder onderbreking werken!
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Wat een afgunst over hun loon hier! Bedenk wél dat een vermoeide verkeersleider weleens fouten zou kunnen maken waardoor de veiligheid van júllie op weg naar je vakantiebestemming in een tragedie zou kunnen eindigen?Te hoge werkdruk door te weinig personeel om meer winst te maken,brengt ook júllie veiligheid in het gedrang!Ik steun vollédig de verkeersleiders: blíjven gaan tot de werkdruk normaliseert door aanwerving van voldoende personeel!!!!
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    In Ter Zake vertelde een luchtverkeerleider dat hij 19 dagen aan één stuk moest werken. Volgens de CEO tellen die gasten de nachten voor dubbel, dus die verkeersleider stond keihard te liegen. Er zijn veel mensen die shiften werken, systemen van 7 dagen en die hebben ook een grote verantwoordelijkheid. Nu 30 uur werken en meer dan 10.000 euro net /maand en dan nog klagen ze. Buitengooien die gasten.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Dat ze dan een nine to five job gaan doen voor een derde van hun loon! Elke zelfstandige presteert een veelvoud van hun uren en meestal voor veel minder geld!